Σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με το ethnos.gr, τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.
Στο μεταξύ στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10/8) θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική του στάση, αγνοώντας τους διεθνείς κανόνες και βγάζει ξανά το «Oruc Reis» στο Καστελόριζο.
Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ύστερα κι από την έκδοση της νέας Navtex από την Τουρκία για έρευνες στην περιοχή νότια του ακριτικού μας νησιού μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Υπάρχει κινητικότητα τουρκικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Καρπάθου και του Καστελορίζου, εκ των οποίων κάποια εξ αυτών θα συνοδεύσουν το Ορουτς Ρέις που απέπλευσε από την Αττάλεια με «σβηστά ραντάρ» και κινείται με χαμηλή ταχύτητα για τα όρια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Όρμπαν θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Ο Κιάνου Ριβς είναι καλός άγγελος και έχει “Τύχη Βουνό” – Σήμερα η πρεμιέρα της νέας του ταινίας
- Euroleague-Παναθηναϊκός: Με το βλέμμα στην… Τουρκία νίκησε τη Βιλερμπάν
- Εντυπωσιακό! Πολικές αρκούδες κατέλαβαν εγκαταλελειμμένο ερευνητικό σταθμό της σοβιετικής εποχής, vid
- «Ρήγμα» στους BRICS ή φαντασιώσεις Τραμπ; «Η Ινδία θα πάψει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο», vid
- Παγκόσμιες εξελίξεις: Τι έχει σχηματιστεί στον πλανήτη και ποιός ο κύριος σκοπός του
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία
- Άγριο ξύλο σε κομματικό συνέδριο στην Τουρκία, video
- Έφτιαξε τρέιλερ τύπου Disney για να κάνει πρόταση γάμου – Το βίντεο με τις 11,7 εκατ. προβολές!
- Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον διεθνώς ως ιστορία επιτυχίας»