Έτοιμη να «σκάσει» στην Αθήνα η «βόμβα» Ζαχάροβα; Μάχη Ρωσίας και «Νέας Τάξης» στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι απάντησε η ίδια στην ερώτηση αν θα έρθει ως Πρέσβειρα στην ελληνική πρωτεύουσα

Για διπλωματική «βόμβα» με την πιθανή έλευση της Μαρίας Ζαχάροβα ως πρέσβειρα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN».

Μάλιστα ο ανταποκριτής από την Μόσχα αποκάλυψε πως όταν ρώτησε την κα Ζαχάροβα σχετικά με την εν λόγω πληροφορία, αν δηλαδή πρόκειται να αναλάβει την Πρεσβεία στην Ελλάδα, εκείνη απέφυγε να απαντήσει, χωρίς να διαψεύσει την είδηση, κάτι που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη κίνηση, αν τελικά ολοκληρωθεί καθώς στην πολιτική τα πράγματα αλλάζουν, έχει, όπως γράψαμε, άκρως σημειολογικό χαρακτήρα, την ώρα που υπάρχει προβληματισμός στις ρώσο-τουρκικές σχέσεις, λόγω Λιβύης (ΕΔΩ), αλλά και ένταση με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ως γνωστόν, η Μαρία Ζαχάροβα, γνωστή για την επικριτική της στάση απέναντι στην γείτονα, είναι στενή συνεργάτιδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχοντας την θετικότατη άποψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις είχαν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια λόγω δηλώσεων που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιας, αλλά και εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2018, μαζί με την απαγόρευση εισόδου στην χώρα ακόμη δύο Ρώσων.

Αντιδρώντας η Μόσχα, απαγόρευσε την είσοδο στην Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Δύο χρόνια μετά, οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δείχνουν να αναθερμαίνονται. Αν η Ζαχάροβα έρθει στην Αθήνα, στην χώρα μας έρχεται, μία πολιτικός, η οποία επικρίνει συνεχώς την Άγκυρα για τις κινήσεις της σε Λιβύη, Συρία και όχι μόνοενώ την χαρακτηρίζει η δυναμική παρουσία, το αίσθημα πατριωτισμού και οι αντι-διεθνιστικές της θέσεις. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αντιμετωπίσει τον Πρέσβη του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Νέα Τάξη), Τζέφρι Πάιατ.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ: Η κίνηση αυτή δεν θα γίνει, αν γίνει, επειδή η Ρωσία «αγαπάει» την Ελλάδα. Θα αποτελέσει, εν αρχή, μήνυμα της Μόσχας στην Άγκυρα, πως οι Ρώσοι δεν αστειεύονται και σε περίπτωση που η Τουρκία προβεί σε κινήσεις που πλήξουν ρωσικά συμφέροντα ζωτικής σημασίας, τότε θα υπάρξουν απαντήσεις, ειδικά στο Αιγαίο, το οποίο τόσο ποθεί ο τούρκος πρόεδρος και γενικά η τουρκική εξωτερική πολιτική. Κατά δεύτερον, η έμπειρη Ζαχάροβα θα βρεθεί απέναντι στον Πάιατ που ξεκίνησε «επίθεση» κατά της Μόσχας με αφορμή το Αιγαίο, έχοντας ήδη προηγούμενα με την «Αρκούδα» ως πρέσβης στο Κίεβο της Ουκρανίας (ΕΔΩ).

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί