Δημοσίευμα βάζει «φωτιά» στην Άγκυρα αν ισχύει! Ποια στέλνει στην Αθήνα ο Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα...

Η νυν εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα, να γίνει πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα! 

Όπως αναφέρεται:

«Πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει, η νυν εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε μια ιδιαίτερη κομβική συγκυρία για τη χώρα μας, που έχει επιδοθεί σε «διπλωματικό μαραθώνιο» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας».

Αν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος ισχύουν, τότε η συγκεκριμένη κίνηση έχει άκρως σημειολογικό χαρακτήρα, την ώρα που υπάρχει εμπλοκή στις ρώσο-τουρκικές σχέσεις αλλά και ένταση με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ως γνωστόν, η Μαρία Ζαχάροβα, γνωστή για την επικριτική της στάση απέναντι στην γείτονα, είναι στενή συνεργάτιδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχοντας την θετικότατη άποψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις είχαν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια λόγω δηλώσεων που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιας, αλλά και εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2018, μαζί με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων.

Αντιδρώντας η Μόσχα, απαγόρευσε την είσοδο στην Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Δύο χρόνια μετά, οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δείχνουν να αναθερμαίνονται. Άπαξ και ισχύσει το δημοσίευμα, τότε αυτό σημαίνει πως στην χώρα μας έρχεται, μία πολιτικός, η οποία επικρίνει συνεχώς την Άγκυρα για τις κινήσεις της σε Λιβύη, Συρία και όχι μόνο, ενώ την χαρακτηρίζει η δυναμική παρουσία, το αίσθημα πατριωτισμού και οι αντι-διεθνιστικές της θέσεις. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αντιμετωπίσει τον Πρέσβη του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ: Η κίνηση αυτή δεν θα γίνει, αν γίνει, επειδή η Ρωσία «αγαπάει» την Ελλάδα. Θα αποτελέσει, εν αρχή, μήνυμα της Μόσχας στην Άγκυρα, πως οι Ρώσοι δεν αστειεύονται και σε περίπτωση που η Τουρκία προβεί σε κινήσεις που πλήξουν ρωσικά συμφέροντα ζωτικής σημαίας, τότε θα υπάρξουν απαντήσεις, ειδικά στο Αιγαίο, το οποίο τόσο ποθεί ο τούρκος πρόεδρος και γενικά η τουρκική εξωτερική πολιτική. Κατά δεύτερον, η έμπειρη Ζαχάροβα θα βρεθεί απέναντι στον Πάιατ που ξεκίνησε «επίθεση» κατά της Μόσχας με αφορμή το Αιγαίο, έχοντας ήδη προηγούμενα με την «Αρκούδα» ως πρέσβης στο Κίεβο της Ουκρανίας (ΕΔΩ).

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει καλύτερο κλίμα στις ελληνορωσικές σχέσεις από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τάχθηκε στο πλευρό της χώρας μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, αποφυγής προκλητικών ενεργειών, καθώς και επίλυσης οποιωνδήποτε προβλημάτων με ειρηνικά μέσα, ερωτηθείς για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου (ΕΔΩ λεπτομέρειες).

Με πληροφορίες από newpost.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί