Ώρα μηδέν! Δηλώσεις Ερντογάν πριν έρθει Ελλάδα – Νέα σελίδα, κοινή θάλασσα το Αιγαίο

Έρχονται άλλα κόλπα στην θάλασσα των Ελλήνων...

Ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην εθνοσυνέλευση, πριν το ταξίδι στην Ελλάδα στις 7. Δεκέμβρη, είπε μεταξύ άλλων πως «διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά θέλουμε καλό κλίμα»

Πρότεινε την πολιτική του «καζάν-καζάν/win-win» και είπε πως Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται την θάλασσα, δηλαδή το Αιγαίο και ως εκ τούτου εύχεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά μετά το ταξίδι τους στην χώρα μας!

 «Οι διαφορές υπάρχουν, αλλά μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, την ίδια θάλασσα και εύχομαι το ταξίδι μου στην Αθήνα να φέρει θετικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προωθείται σε ανώτατα επίπεδα είναι τα «ήρεμα νερά στο Αιγαίο», προκειμένου να έρθει η νέα εποχή, η νέα σελίδα στο Αιγαίο με πιθανές παραχωρήσει εν όψει!

Πολλοί δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμα και για Μεγάλη Επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δανειζόμενοι το σύνθημα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ για τον πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

Άλλοι φοβούνται πως πίσω από την ‘θετική ατζέντα‘ και το ‘κλίμα συνεργασίας’, κρύβεται μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που υπερβαίνουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και ακουμπούν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της Ελλάδας!

Πρώτα θα αναζητηθούν λύσεις σε μικρά θέματα και στην συνέχεια, όταν οι δυο λαοί συνηθίσουν στην επαφή, κυρίως ο ελλαδικός, τότε θα πέσουν στο τραπέζι και τα πιο βαριά!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί