Δυο χρόνια μετά η Ελλάδα έχει στραμμένη την προσοχή στην Τουρκία – Αυτοί όμως συνεχίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσκεπάζεται η παράδοση της Μακεδονίας στις Πρέσπες – Ντοκουμέντα μέσα από τα Σκόπια!

Πέρασαν δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στους Ψαράδες Πρεσπών  στις 17 Ιουνίου 2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία δέσμευσε την Ελλάδα ως διεθνής συμφωνία.

Τα «παράθυρα» που άφησε η Συμφωνία και η αδράνεια κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα και ένα νέο πια κεκτημένο για την άλλη πλευρά.

Το σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη ιστοσελίδα του δίνει την δική του ερμηνεία για την Συμφωνία των Πρεσπών, με την Ελλάδα να είναι απορροφημένη από τα ελληνοτουρκικά, το «μεταναστευτικό» και τον κορωνοϊό:

«…Σύμφωνα με τις Συνταγματικές Τροποποιήσεις, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της Τελικής Συμφωνίας, προστέθηκε ένας γεωγραφικός προσδιορισμός (“Βόρεια”) πριν από τον όρο “Μακεδονία”, και τα χαρακτηριστικά εθνικής ταυτότητας προστατεύονται, σύμφωνα με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, δηλαδή ο Μακεδονικός λαός, η Μακεδονικοί γλώσσα κλπ».

Παρακάτω θα δείτε τα παραδείγματα του ΥΠΕΞ των Σκοπίων προς τα ΜΜΕ σε σχέση με το πως θα αναφέρονται στην χώρα και πως θα γίνεται η χρήση της νέας ονομασίας (Final agreement for the settlement on the name issue – Media guidelines). ΓΡΑΦΟΥΝ χαρακτηριστικά οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ:

«Το επίθετο “Μακεδονικό” πρέπει να χρησιμοποιείται όταν σχετίζεται με την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του λαού, τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την κληρονομιά, την επικράτεια και άλλα χαρακτηριστικά. Οι όροι αυτοί στο πλαίσιο αυτό διαφέρουν σαφώς από αυτούς που χρησιμοποιούνται και σχετίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα

Σωστά παραδείγματα: Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα, Μακεδονική γλώσσα; Μακεδονικός πολιτισμός ,Μακεδονική Επικράτεια, Μακεδονικός λαός, Μακεδονική Ιστορία  , Μακεδονικά βουνά , Μακεδονική λογοτεχνία; Μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο ,· Μακεδονικό φαγητό; Μακεδονικές εκκλησίες κλπ.

Λάθος παραδείγματα: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται  άλλες αναφορές, όπως “Βόρεια Μακεδονία”,  “Β. Μακεδονική” και «Βορειομακεδονική». 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει και το ερωτηματολόγιο το οποίο έχει συνταχθεί και προβάλλεται από την ιστοσελίδα του σκοπιανού ΥΠΕΞ:

«ΕΡ: Τώρα είναι πλέον πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας;

ΑΠ: Όχι είναι φυσικά πολίτες της Μακεδονίας και πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά κατά τα άλλα είναι  απολύτως σωστό  να περιγράφονται οι εθνικά Μακεδόνες απλώς ως Μακεδόνες, χωρίς το επίθετο «Βόρειο». Και στην πραγματικότητα μην χρησιμοποιείτε τον όρο Βορειομακεδονική καθόλου ,θα φθασουμε και σε αυτό.

ΕΡ:  Η γλώσσα σας είναι σαφώς πλέον Βορειομακεδονική;

ΑΠ: όχι, είναι απλώς Μακεδονική ,ακριβώς όπως ήταν πριν από την συμφωνία  με την Ελλάδα.

Και όσο για τον  τουρισμό η επίσημη ιστοσελίδα είναι ΕΔΩ και όλα είναι  «Μακεδονικά»:

Αυτή είναι η κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ για την Μακεδονία, την οποία οι Σκοπιανοί θέλουν δική τους και τα αφεντικά των Σκοπιανών (βλ. Σόρος) την επιθυμούν ως ανεξάρτητο κρατίδιο ως μία νέα «Ελβετία» των Βαλκανίων, με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, στην οποία θα διαδραματιστούν πολλά.

Ενώ έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην Τουρκία, οι Σκοπιανοί και οι διεθνιστές συνεχίζουν απτόητοι από Βορρά, ενώ ακόμα και η Άγκυρα επικαλείται τους κύριους υπεύθυνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να πετύχει ανάλογες «κατακτήσεις» σε Αιγαίο, Κρήτη και Θράκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί