Δηλώσεις από Γερμανία για “λύση” διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο!!! Παρόν στη συνέντευξη Τύπου και ο Χριστοδουλίδης

Τη θέση της Γερμανίας υπέρ μιας "λύσης" στο πολιτικό ζήτημα της Κύπρου με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», "στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών", επανέλαβε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Η “λύση” του Κυπριακού με ένα νέο σχέδιο Ανάν με διζωνική ομοσπονδία, το οποίο θα μετατρέπει την ελεύθερη Κύπρο από κράτος σε κοινότητα (θυμηθείτε οπωσδήποτε ΕΔΩ), προωθείται και από τη Γερμανία με ιδιαίτερη θέρμη.

Τη θέση της Γερμανίας υπέρ μιας “λύσης” στο πολιτικό ζήτημα της Κύπρου με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», “στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών”, επανέλαβε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας την προθυμία της κυβέρνησής του να συμβάλει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

«H Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας και με εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία. Η βάση για αυτό είναι οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η στάσιμη διαπραγματευτική διαδικασία να πάρει επιτέλους νέα ώθηση, αυτό βέβαια απαιτεί πολιτικό θάρρος από όλους τους συμμετέχοντες και, όπως ξέρω, υπάρχει η διάθεση να κάνουμε κάτι, μιλήσαμε για αυτό εκτενώς. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συμβάλει προκειμένου να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και είμαστε πρόθυμοι – αν αυτό είναι επιθυμητό – να στηρίξουμε την διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Σολτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί