«Υπάρχει τουρκική παρέμβαση, υπάρχει μάλιστα και μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο νότιο Καύκασο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αρμενία, στον Νικόλα Βαφειάδη για την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report», με θέμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
«Αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά» επισήμανε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η Τουρκία μετατρέπεται στον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας.
«Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στη Συρία έχει εισβάλει, στην Κύπρο κάνει παράνομες ενέργειες, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει παράνομες ενέργειες, στη Λιβύη μεταφέρει μαχητές» προσέθεσε και σημείωσε όπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και το απόσπασμα της δήλωσης του Νίκου Δένδια από την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ερεβάν με τον Αρμένιο ομόλογό του: «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική, έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί εξαρχής πάνω σε αυτό το θέμα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









