Αλλάζει η ιστορία: Τι θα γράφουν πλέον τα τουρκικά σχολικά βιβλία! Πώς «απαντά» η Ελλάδα

Πραγματικός «σεισμός» αυτό που αποφάσισε η Άγκυρα! Που θα δίνεται βάρος στις δύο χώρες

Την ώρα που στα σχολεία της Ελλάδας, η ύλη για τη ιστορία των Ελλήνων και δη για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μειώνεται ή υποβαθμίζεται εντελώς, στην Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού τύπου, η «Γαλάζια Πατρίδα», που αποτελεί «το εθνικό σύμφωνο της Τουρκίας στις θάλασσες», θα πρέπει να γίνει συνείδηση της νέας γενιάς και μπαίνει στα ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!!

Πλέον τα τουρκόπουλα, θα μαθαίνουν πως το Αιγαίο δεν είναι η πανάρχαια θάλασσα των Ελλήνων, αλλά η «Θάλασσα των Νήσων», όπου η Ελλάδα έκλεψε τα νησιά από την Τουρκία.

Από το νέο σχολικό έτος, οι Τούρκοι μαθητές θα ενημερώνονται μέσα από μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι αυτά; Αν βγει κάποιος στον δρόμο με μικρόφωνο, ενδεχομένως βρεθεί προ άκρως δυσάρεστων εκπλήξεων!

Η συμπερίληψη ενός δόγματος εξωτερικής πολιτικής στην εκπαίδευση των τουρκικών σχολείων δείχνει ποιο είναι το μακρόπνοο σχέδιο της γείτονας, στο οποίο η Ελλάδα απαντά με θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, οικολογία και Ατζέντα 2030!

Ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί, μέλος της ειδικής επιτροπής στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ξεκαθάρισε πως η Γαλάζια Πατρίδα συνιστά το Εθνικό Σύμφωνο των Τούρκων στις θάλασσες.

«Τα παιδιά μας θα διδαχθούν πολλά θέματα από τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μέχρι τα χωρικά ύδατα, από τα εσωτερικά ύδατα μέχρι την υφαλοκρηπίδα, από την αποκλειστική οικονομική ζώνη μέχρι τα δικαιώματα της Τουρκίας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Προσέθεσε δε πως το θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας βρίσκεται πλέον στην διδακτέα ύλη από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου!

Ειδικότερα, στα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια περιλαμβάνονται τα θέματα της Γαλάζιας Πατρίδας (Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος Θάλασσα, Θάλασσα των Νήσων – δηλαδή το Αιγαίο), Θάλασσα του Μαρμαρά, της ανατολικής Μεσογείου, της Θάλασσας των Νήσων και της Ουράνιας Πατρίδας.

Στη ύλη θα συμπεριληφθεί και το θέμα της Κύπρου!

Με άλλα λόγια οι μελλοντικές γενιές της Τουρκίας θα έχουν πλήρη γνώση των θαλάσσιων ορίων υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, από την οπτική φυσικά της Άγκυρας, ενώ οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων θα γνωρίζουν πως θα φυτεύουν δέντρα!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί