Ζέρβας: Δεν αποδίδει το lockdown – Μαζεύονται στα πάρκα και παραγγέλνουν πίτσες

«Δεν αποδίδει το συγκεκριμένο lockdown στη Θεσσαλονίκη», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιο στο «ΘΕΜΑ 104,6», υπάρχει μεγάλη κόπωση του πληθυσμού σε ψυχολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, γι’ αυτό και ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται να πειθαρχήσει, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν. Μάλιστα, ο κ. […]

«Δεν αποδίδει το συγκεκριμένο lockdown στη Θεσσαλονίκη», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιο στο «ΘΕΜΑ 104,6», υπάρχει μεγάλη κόπωση του πληθυσμού σε ψυχολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, γι’ αυτό και ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται να πειθαρχήσει, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας εισηγήθηκε να γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away για την εκτόνωση της κατάστασης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διοχέτευση της εκτόνωσης, όπως έγινε με τα κομμωτήρια.

Ο δήμαρχος της πόλης υποστήριξε πως ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να μαντρωθεί. Καθημερινά, όπως είπε, ο δήμος μαζεύει από τα πάρκα, κήπους και την παραλία περίπου 2.000.000 γιγαντοσακούλες σκουπιδιών από παρέες που συγκεντρώνονται εκεί. «Υπάρχουν παρέες που μαζεύονται σε πάρκα και παραγγέλνουν πίτσες. Εγώ δεν σηκώνω το δάχτυλο σε αυτούς, καταλαβαίνω την κόπωση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών κατά της COVID-19, σημείωσε ότι εξελίσσεται εξαιρετικά, ωστόσο χαρακτήρισε μικρό τον αριθμό των εμβολίων.

thestival

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί