Ζ. Ράπτη: Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει επενδυτικός προορισμός και για τις φαρμακοβιομηχανίες

Τι ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, στο πλαίσιο στο 1st SFEE Summit

που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία»

«Η Ελλάδα θέλουμε να καταστεί ένας επενδυτικός προορισμός και η φαρμακοβιομηχανία είναι σημαντικό κομμάτι των σχεδίων μας. Θέλουμε να επενδύσουμε και στην καινοτομία και στο ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός τόνισε ότι το επενδυτικό clawback είναι ένα επενδυτικό εργαλείο που δημιουργήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης που βοηθά για τον σκοπό αυτό και στη συνέχεια τόνισε πως, με τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Παράλληλα σημείωσε πως και οι φαρμακοβιομηχανίες αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα αυτών των νέων τεχνολογιών.

«Η χρηματοδοτική ενίσχυση της τεχνολογίας είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί ανάγκη για τη χώρα μας» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

Ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε για την χρηματοδότηση από μεγάλες εταιρείες στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ πρόσθεσε ότι οι spinoffs και οι startups αυξάνονται στη χώρα μας και πρέπει να ενισχυθούν από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες. Τέλος, τόνισε ότι για να έρθουν σε σύμπραξη με την εγχώρια και την διεθνή αγορά τα ελληνικά πανεπιστήμια χρειάζονται πρωτογενή έρευνα, κάτι που απαιτεί σοβαρή και σταθερή έρευνα, βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά και καλύτερο networking με την αγορά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί