Υπάρχουν και χειρότερα! Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την πανδημία ζητά το ΚΚΕ

«Το «μείγμα» των περιοριστικών μέτρων μπορεί να αλλάζει κατά διαστήματα με το συνεχόμενο «άνοιξε - κλείσε»,

αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση», τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «Open».

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη διαχείριση της πανδημίας υπαγορεύεται «από το γεγονός πως θεωρούν «φυσικό φαινόμενο» ότι το σύστημα Υγείας θα είναι χάλια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ακόμα, δεδομένο είναι ότι «δεν πειράζουμε τρίχα» από τον ιδιωτικό τομέα Υγείας». Επίσης, ένα άλλο δεδομένο που υπαγορεύει αυτού του είδους τη διαχείριση και τα συνεχόμενα «άνοιξε – κλείσε» είναι πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα «βρίσκουν τοίχο» στους χώρους εργασίας που είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Σε σχέση «με το «παραμυθάκι» ότι τάχα φταίνε οι διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε πως έχει ξαναπαιχτεί. «Στον Πειραιά αυτή τη στιγμή βράζει ο τόπος, όμως δεν υπήρχε καμία διαδήλωση. Αντίθετα, στο Πειραιά αυτό που γίνεται είναι ότι στριμώχνονται εργαζόμενοι μέσα στη Ζώνη του Μετάλλου, στο ΣΕΜΠΟ και την COSCO», επισήμανε.

«Το κρίσιμο ζήτημα», τόνισε ο Κ. Παπασταύρου, είναι «να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, με νέες προσλήψεις, με καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία και όχι να φορτώνεται η πανδημία στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί