«Ζεστό χρήμα»: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων – Τι ισχύει για τους ανέργους (Βίντεο)

«Ζεστό χρήμα»: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τι ισχύει για τους ανέργους! Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα περιμένουν με αγωνία όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και τα extra Οικονομικά οφέλη. Πως γίνεται η καταμέτρηση του δώρου Η καταμέτρηση αρχίζει στις 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Αν δουλεύετε σε κάποια εταιρία […]

«Ζεστό χρήμα»: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τι ισχύει για τους ανέργους!

Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα περιμένουν με αγωνία όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και τα extra Οικονομικά οφέλη.

Πως γίνεται η καταμέτρηση του δώρου

Η καταμέτρηση αρχίζει στις 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Αν δουλεύετε σε κάποια εταιρία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, δικαιούστε ολόκληρο το δώρο.Δηλαδή οι μισθωτοί θα πάρουν έναν ολόκληρο μισθό. Οι ημερομίσθιοι θα πάρουν 25 ημερομίσθια.

Αν μέσα σε αυτό το διάστημα είχατε την ατυχία να χάσετε την δουλειά σας είτε από απόλυση, είτε από παραίτηση, δικαιούστε να πάρετε ένα τμήμα του δώρου. Δηλαδή θα πάρετε το 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια (για κάθε 19 εργάσιμες).

Τι ισχύει για τους ανέργους

Οι άνεργοι που είναι εγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, εφόσον έχουν πάρει επιδόματα ανεργίας μέσα στο διάστημα (1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου), δικαιούνται να πάρουν δώρο ίσο με το ποσό του επιδόματος ανεργίας (που παίρνουν κάθε μήνα). Μικρότερο δώρο θα πάρουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πότε θα καταβληθεί το δώρο

Σε κανονικές συνθήκες, μέχρι της 21 Δεκεμβρίου το αργότερο, θα πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο. Οπότε θα το πάρετε υποχρεωτικά από τον νόμο, πριν τα Χριστούγεννα.

Πόσα χρήματα θα πάρουν όσοι λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής βοήθειας αλλά και χαμηλές συντάξεις. Τι θα ισχύσει για τους πολύτεκνους και για τους φοιτητές:


Photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί