Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των Βρυξελλών, το Eurogroup της 7ης Σεπτεμβρίου που θα συνεδριάσει ατύπως στη Βιένη δεν θα εξετάσει το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η όποια συζήτηση πριν την επόμενη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα θα ήταν «πρόωρη». Υπενθύμισε, πάντως, ότι η πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συζητηθούν όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι με την ολοκλήρωση του κύκλου των μνημονίων κλείνει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης αρκέστηκε να υπενθυμίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Σχολίασε, δε, ότι ενδεχομένως στην παρούσα φάση να μην χρειάζονται περικοπές, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει αν αλλάξει ο οικονομικός κύκλος.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε: «Το βασικό ζήτημα παραμένει: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει και να μην πάει πίσω τις μεταρρυθμίσεις».
Καταλήγοντας, ο αξιωματούχος των Βρυξελλών επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα, «στηρίζεται στα πόδια της» και «πλέον αποφασίζει μόνη της», παρατηρώντας, όμως, ότι υπάρχει και η «μεταμνημονιακή εποπτεία».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυστραλία: Εκατοντάδες μουσικοί έπαιξαν με γκάιντες επιτυχία των AC/DC κι έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ, vid
- Μόνο από κοντά! Χωριό στα προάστια της Νέας Υόρκης δεν δέχεται πλέον παράπονα μέσω email και τηλεφώνου
- Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ο πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Ο Τομ Κρουζ πήρε τιμητικό, πρώτο Όσκαρ για τα 40 χρόνια καριέρας του και το “έριξε” στον χορό, vid
- «Χρυσή Εποχή»! Ποιοί θα τα βάλουν με αυτούς τους «γίγαντες»;
- 3I/ATLAS: Η NASA ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του διαστρικού επισκέπτη αύριο
- Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς – Οι αμοιβές για όσους εργαστούν Κυριακή
- Deep Purple: Το θρυλικό συγκρότημα έρχεται ξανά στην Ελλάδα το 2026 – Πότε ξεκινάει η προπώληση
- Με κάθε επισημότητα έγινε δεκτός από τον Τραμπ ο πρίγκιπας διάδοχος μπιν Σαλμάν της Σ. Αραβίας
- Στη φυλακή ο αρχηγός και άλλοι τέσσερις για το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες – Δρούσαν σε όλη τη χώρα









