Τι θα συμβεί το 2019: Έρχονται….μειώσεις (;) – Να είστε, ΕΤΟΙΜΟΙ!

Αν νομίζατε ότι τα χειρότερα πέρασαν, κάνατε λάθος. Δεν είμαστε καταστροφολόγοι προφανώς, ούτε…γνωρίζουμε το μέλλον ΑΛΛΑ υπάρχουν στοιχεία τα οποία μόνο θετικά δεν είναι. Το νέο έτος, ο μόνος Κατρούγκαλου θα κλιμακωθεί. Θα υπάρξουν σοβαρές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ, στις συντάξεις χηρείας, αλλά και στις καταβαλλόμενες νέες κύριες συντάξεις, ενώ θα καταβληθεί για […]

Αν νομίζατε ότι τα χειρότερα πέρασαν, κάνατε λάθος. Δεν είμαστε καταστροφολόγοι προφανώς, ούτε…γνωρίζουμε το μέλλον ΑΛΛΑ υπάρχουν στοιχεία τα οποία μόνο θετικά δεν είναι.

Το νέο έτος, ο μόνος Κατρούγκαλου θα κλιμακωθεί. Θα υπάρξουν σοβαρές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ, στις συντάξεις χηρείας, αλλά και στις καταβαλλόμενες νέες κύριες συντάξεις, ενώ θα καταβληθεί για τελευταία φορά το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και δυστυχώς, θα συνεχιστεί η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ας διαβάσουμε αναλυτικά, το άρθρο που βρήκαμε στο cnn.gr:

Το 2019 θα κλιμακωθεί η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου με σοβαρές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ, στις συντάξεις χηρείας καθώς και στις καταβαλλόμενες νέες κύριες συντάξεις, θα καταβληθεί για τελευταία φορά το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και θα συνεχιστεί η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το νέο έτος θα υπάρξει μια μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές περίπου 250.000 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, ενώ θα έρθει «ψαλίδι» εις βάρος των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο.

Παράλληλα δεν θα γίνει η μείωση της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους, ενώ η αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά θα αποτελέσει πυξίδα για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την επιστροφή ή μη των ήδη κομμένων δώρων σε υπαλλήλους του Δημοσίου και σε συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που ο νόμος Κατρούγκαλου κριθεί αντισυνταγματικός, τότε θα κριθούν αντισυνταγματικά δύο βασικά σημεία του:

Ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων, δηλαδή των συντάξεων τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι μετά τις 12/5/2016. Συνεπώς θα τεθεί θέμα επιστροφής των περικοπών τις οποίες υπέστησαν μέσω του περιορισμού της αρνητικής προσωπικής διαφοράς τους.

Ο τρόπος με τον οποίο έλαβε υπόψη την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των νομοθετικών παρεμβάσεων του 2011-2012. Ετσι θα τεθεί θέμα ακύρωσης του επανυπολογισμού των συντάξεων που ήδη καταβάλλονταν στις 12/5/2016 (των «παλιών» συντάξεων), επιστροφής των περικοπών τις οποίες υπέστησαν τουλάχιστον για την περίοδο μετά το 2015, αλλά και επαναφοράς των συντάξεων στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τις περικοπές του 2011.

Σύνδεσμος για το παραπάνω άρθρο: https://www.cnn.gr/oikonomia/story/159723/syntaxeis-aytes-einai-oi-megales-anatropes-apo-to-2019-poioi-kai-posa-tha-xasoyn

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί