Τέλος στα σενάρια για ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας του 2020. Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για αύξηση των τελών τα καινούργια αυτοκίνητα των οποίων ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας τους γίνεται με βάση την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακά (CO2) τους ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.
Ωστόσο για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ειδικά για τα παλαιά μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. που επιβαρύνονται με υψηλά τέλη κυκλοφορίας αναμένεται τον επόμενο μήνα να συγκροτηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας.
Θα αναλάβει να μελετήσει το σύστημα, να εντοπίσει τα προβλήματα και να προτείνει τις αλλαγές που απαιτούνται. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων περίμεναν φέτος να δουν μείωση των τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να κάνουν υπομονή για έναν ακόμη χρόνο. Οι αλλαγές στα τέλη θα έρθουν το 2021.
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας ως εξής:
- Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000
- Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
(φώτο: Eurokinissi-πηγή: newsbeast.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας
- Τι αναμένεται να γίνει το 2026 με τους πυρηνικούς εξοπλισμούς – Ο μεγάλος κίνδυνος
- Viral έγινε ένας Gamer: Δεν αποχωρίστηκε τα βιντεοπαιχνίδια ούτε στη γέννα της γυναίκας του!
- Κοντογεώργης: «Με σχέδιο και συνεργασία φέρνουμε την περιφέρεια πιο κοντά στο κέντρο»
- Τοπική εκεχειρία σε εξέλιξη κοντά στον μεγαλύτερο εν λειτουργία πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Άκης Σκέρτσος: 4 πλεονάσματα που κατακτήσαμε και 8 ελλείμματα που πρέπει να θεραπεύσουμε
- Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά
- Χαμός με τις «στρατιές» αλλοδαπών ψηφοφόρων: «Θα τρομάζατε αν βλέπατε τι κάνουν με τους φόρους σας», vid
- Το 2026 έτος ορόσημο για την ελληνική περιφέρεια: Η ανάπτυξη πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλη τη χώρα
- Σπ. Πρωτοψάλτης: Κτηνοτροφία σε δοκιμασία – Η πολιτεία δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής









