Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ: στη γραμμή αφετηρίας για την προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στις αρχές του 2019 βρίσκεται ο project promoter του έργου «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection», καθώς έχουν ωριμάσει οι συζητήσεις με τους βασικούς κατασκευαστές (υποθαλάσσια καλώδια, σταθμοί μετατροπής), οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την οριστικοποίηση του σχήματος χρηματοδότησης του project, που έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο των επαφών αυτών αναδείχθηκε η προοπτική να απαιτηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» που ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 200 εκατ. ευρώ. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σοβαρά από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, του έως τώρα μοναδικού μετόχου της εταιρείας, καθώς οδηγεί σε βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ του έργου, κάτι που είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή.
Η στελέχωση της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» με προσωπικό υψηλής κατάρτισης από την Ελλάδα και το εξωτερικό προχωρά εξάλλου με ταχείς ρυθμούς, σε συνέχεια της οριστικοποίησης της οργανωτικής δομής της εταιρείας. Το οργανόγραμμα της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» προβλέπει θέση γενικού διευθυντή, τεχνική διεύθυνση, οικονομικό τμήμα, νομικό τμήμα και τμήμα προμηθειών. Την τεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μίχος που μετακινείται από την υφιστάμενη θέση του διευθυντή Στρατηγικής και Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστήματος του ΑΔΜΗΕ.
Ανακοινώνεται τέλος ότι ορίζεται μέλος του Δ.Σ. της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» ο Ιάσων Ρουσόπουλος, σε αντικατάσταση της Ελένης Ζαρίκου.
Κατόπιν τούτου, η σύνθεση του ΔΣ της εταιρίας διαμορφώνεται ως εξής:
– Πρόεδρος: Μανούσος Μανουσάκης
– Αντιπρόεδρος: Xinghua Shi
– Μέλη: Ιωάννης Μάργαρης, Ιάσων Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βρεττός.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η νέα κίνηση των Βρετανών που εξόργισε τους Ρώσους
- Η κρίση στην Μέση Ανατολή θα επηρεάσει και τον Ζελένσκι – Τι αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα









