Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται στοιχεία που έδωσε η γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων, πρόκειται κυρίως για κέρδη από αγορές ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του «Securities Market Programme» (SMP) της ΕΚΤ, τα οποία αποκόμισε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας και τα οποία μεταβιβάστηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό.
Παλαιότερες συμφωνίες προέβλεπαν ότι τα κέρδη από το SMP άλλων χωρών θα εκταμιεύονταν προς την Ελλάδα με την εκπλήρωση όλων των όρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης, μεταβιβάστηκε όμως προς την Ελλάδα μόνο το 2013 ένα συνολικό ποσό ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2014 μεταβιβάστηκε περίπου 1,8 δισεκ. προς έναν κλειστό λογαριασμό του ΕΜΣ.
«Αντιθέτως προς όλους τους δεξιούς μύθους, η Γερμανία ωφελήθηκε πάρα πολύ από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να εξυγιαίνει τον γερμανικό προϋπολογισμό με δισεκατομμύρια από ελληνικά κέρδη τόκων», δήλωσε ο ειδικός των Πρασίνων για θέματα προϋπολογισμού Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, ζητώντας ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα εφάρμοσε σκληρή λιτότητα και τήρησε τις δεσμεύσεις της. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν την Αθήνα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα “μαμούθ” σε 17χρονο οδηγό μηχανής – Συνελήφθη στη Χαλάστρα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη
- Χαμός στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη μεθυσμένη οδηγός που τράκαρε 14 σταθμευμένα οχήματα









