Πιστώθηκε η β’ δόση για το επίδομα τέκνων 2018

Σήμερα, Τρίτη, 26 Ιουνίου πιστώνεται η Β δόση για το επίδομα τέκνων 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Αφορά όσους υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Με την ίδια πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικά ποσά επιδομάτων, από εκκρεμείς αιτήσεις.

 

Επίδομα τέκνων 2018: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την β’ δόση

Η Β δόση είναι διμηνιαία και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το επίδομα τέκνων 2018 καταβάλλεται σε 533.729 οικογένειες δικαιούχων που υπέβαλλαν φέτος αιτήσεις Α21 στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους και μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την Α δόση που πληρώθηκε πριν το Πάσχα. Επίσης πληρώνονται και 13.117 οικογένειες δικαιούχων, στις οποίες οφείλονταν αναδρομικά. Συνολικά η δαπάνη φτάνει στα 139,8 εκ. ευρώ. Για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβάλλεται ποσό 131,54 εκ. ενώ για τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ποσό 8,27 εκ. ευρώ.

Η αύξηση των δικαιούχων είναι εμφανής από το πρώτο 20ήμερο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας Α21. Στα τέλη Ιουλίου όταν θα καταβάλλεται η Γ δόση 2018 και θα έχει εξοφληθεί πλήρως το πρώτο 6μηνο, εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο σε πλήθος δικαιούχων.

Αυξητικά κινείται και το ύψος του συνολικού κονδυλίου για το επίδομα τέκνων 2018. Πέρυσι, το πρώτο 6μηνο είχαν πληρωθεί σε οικογενειακά επιδόματα 291 εκ. ευρώ σε δυο τριμηνιαίες δόσεις. Φέτος έχουν πληρωθεί με την Α και Β δόση πάνω από 300 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος Ιουλίου η δαπάνη αναμένεται να κυμανθεί στα 450 εκ. ευρώ. Γεγονός που σημαίνει αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι.

Από σήμερα επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για το Α21

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επαναλειτουργεί από σήμερα Τρίτη, για τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018. Αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων 2018 θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21 με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί