Ολοκληρώθηκε η πώληση του 51% της ZeniΘ από τη ΔΕΠΑ στην ιταλική EGL

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε. (ZeniΘ) με τη μεταβίβαση των αντίστοιχων μετοχών από την ΔΕΠΑ στην Ιταλική EGL (Eni gas e luce S.p.A).

 

Η μεταβίβαση, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, πραγματοποιείται στη βάση της συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών το Μάιο την 16.05.2018 και μετά την έγκριση της συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 57 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος χρήσης 2017).

Η ZeniΘ επισημαίνει από την πλευρά της ότι από σήμερα η Eni είναι ο μοναδικός της μέτοχος καθώς ήδη από το 2000 κατείχε το 49 % των μετοχών και σήμερα απέκτησε το υπόλοιπο 51 % που ανήκε στην ΔΕΠΑ. Τονίζει ακόμη ότι «Η Ελλάδα αποτελεί χώρα επενδύσεων για την Eni τα τελευταία 18 χρόνια, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την πίστη της στις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, διατηρώντας τη στήριξή της ακόμη και στις χειρότερες περιόδους κρίσης που η χώρα έχει υποστεί και συνεχίζει να διανύει. Ως αποτέλεσμα της επικερδούς επένδυσης μέσα σ’ αυτές τις δεκαετίες, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα με το να γίνει ο μοναδικός μέτοχος της ZeniΘ».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μεταβίβαση των μετοχών της όπως και η πρόσφατη Συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ ΔΕΠΑ και Attiki Gas B.V. (εταιρία του ομίλου SHELL), για την απόκτηση από τη ΔΕΠΑ του 49% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΕΠΑ Αττικής) και Διανομή Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), που κατέχει σήμερα η Attiki Gas B.V. και η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη της απαιτούμενης έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αναμόρφωσης της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu