Ο κ. Μοσκοβισί ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων απάντησε ότι «οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να τηρηθούν. Στη συνέχεια θα το εξετάσουμε αυτό σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 του Οκτώβρη, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία».
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ Μοσκοβισί στον ΑΝΤ1 έχει ως εξής:
ΕΡ: Το 2019 αναμένεται να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε πως επιθυμεί να επανεξετάσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης στις συντάξεις μετά το τέλος του προγράμματος. Είναι στη διακριτική του ευχέρεια να το αποφασίσει, ή αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν;
ΑΠ: Pacta sun servant. Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, είναι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και πρέπει να τηρηθούν, γιατί επέτρεψαν και την ολοκλήρωσή του. Στη συνέχεια θα το εξετάσουμε αυτό σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 του Οκτώβρη, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμό στην Κομισιόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία. Αυτές είναι οι δυο παράμετροι που θα επηρεάσουν την κρίση μας.
ΕΡ: Άρα είναι εφικτό να το κάνει;
ΑΠ: Σας είπα, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται.
ΕΡ: Θα ανακτήσει η Ελλάδα τουλάχιστον μια πολιτική αυτονομία, από τη στιγμή που η Κομισιόν κάλεσε για καθεστώς αυξημένης εποπτείας στη χώρα;
ΑΠ: Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα που στέκεται στα δυο της πόδια και ορίζει η ίδια την πολιτική της, με μια στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάζουν οι Έλληνες. Ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη. Η Ελλάδα είναι ελεύθερη αλλά όχι μόνη της. Έχει τους Ευρωπαίους εταίρους στο πλευρό της. Δεν θα επιστρέψει η τρόικα, δεν αλλάξαμε το γκρι κοστούμι και βάλαμε λευκό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όπως σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, μετά το τέλος του προγράμματος υπάρχει πάντα επιτήρηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΟΗΕ ελπίζει τώρα στην «έκρηξη» γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη για να βρει χρηματοδοτικά κεφάλαια
- Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του – Ήρθε η ώρα της προόδου στη χώρα»
- Μιχαηλίδου για παράτυπες επιδοτήσεις: «Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ των πολιτών»
- M. Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στον στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη διασωστών
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από τζιχαντιστικές επιθέσεις σε 7 χωριά
- ΕΦΕΤ και θαλασσινά: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την περίοδο της Σαρακοστής
- Νότια Κορέα: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος Γιουν για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου το 2024
- ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 1,7% παρουσίασαν οι αφίξεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου τον Δεκέμβριο πέρυσι
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 7.926 συνταξιούχους – Ποιους αφορά
- Τζίρος επιχειρήσεων: Αυξήθηκε ή μειώθηκε το 2025; Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ









