Yπενθυμίζοντας ότι τα προγράμματα τελείωσαν και επισήμως στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα πραγματοποίησε 450 μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε θέση, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις αναφέρθηκε εκτενώς και στις δημοσιονομικές κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Γαλλία καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό του 2019,τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος των δημοσίων δαπανών. «Η συγκυρία δεν επαρκεί, πρέπει να φροντίσουμε για τη συμμόρφωση προς τους κανόνες», υπογράμμισε. «Πρέπει να συνεχιστεί η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, που σημαίνει έλεγχο των δημόσιων δαπανών και υλοποίηση κοινωνικά δίκαιων περικοπών».
Τέλος, ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε την ανάγκη μείωσης του χρέους. «Μια χώρα που χρεώνεται είναι μια χώρα που αποδυναμώνεται», δήλωσε. Αρνήθηκε ωστόσο να εκφραστεί σχετικά με τα μέσα επίτευξης του στόχου. «Τα κράτη-μέλη έχουν ελευθερία επιλογής των μέσων για τη μείωση του χρέους», πρόσθεσε .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









