Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μίλησε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κάνοντας νύξη στον περιορισμό των μετρητών από την αγορά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα POS θα εφαρμοστούν πλέον σε όλη τη λιανική πώληση και τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει τη φορολογική συνέπεια.
«Θα ήθελα ν ακούσω πως τοποθετείται η αντιπολίτευση σε όλες τις διατάξεις, που περιλαμβάνει το εν λόγω νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά σε κρούσματα νοθείας καυσίμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα σφραγίζονται, ενώ γνωστοποίησε πως εφ εξής θα απαγορεύεται η αγοραπωλησία ακινήτων με ρευστό, «χέρι – χέρι» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Εφ’ εξής το τίμημα θα καταβάλλεται μέσω τραπέζης, ενώ θα ακυρώνεται κάθε συμβόλαιο που περιλαμβάνει προκαταβολή ή εξόφληση σε μετρητά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι νέες αγορές ακινήτων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Σήμερα μια στις 4 αγορές γίνονται με μετρητά. Από εδώ και πέρα μόνο μέσω τραπέζης».
Νωρίτερα είχαμε αναφέρει μέσα από το ΕΛ τις αλλαγές που προωθεί με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση και οι οποίες θα έχουν σαν στόχο την κυκλοφορία των μετρητών:
- Υποχρεωτικά POS παντού
- Πρόστιμα για όσους επαγγελματίες/επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές πάνω από 500 ευρώ σε μετρητά. Το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του ποσού που δόθηκε σε μετρητά –αντί 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
- Σχεδόν όλα τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.
- Απαγόρευση αγοραπωλησιών ακινήτων με μετρητά
Ακούστε να τα λέει με ύφος που θύμισε…εποχές κορωνομέτρων, καθώς και τότε έτσι «ξαφνικά» ανακοίνωνε τις πάσης φύσεως απαγορεύσεις αλλά και υποχρεωτικότητες.
Μόνο που τώρα «μαύρα πρόβατα» θα είναι εκείνοι που θα επιμένουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους φυσικό χρήμα:
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Carpa uasi”: Η μοναδική κατασκευή των Ίνκας του 15ου αιώνα αποκαλύπτει τα μυστικά της
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









