Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να κάνουμε την Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο της Ναυτικής Τεχνογνωσίας»

Στην αξιοποίηση της ισχυρής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας, ώστε η χώρα να επανέλθει στον διεθνή διάλογο με αξιοπιστία,

αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στη διάρκεια του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», με τίτλο «Η ναυτιλία στη δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων».

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, επισήμανε ότι η ελληνική ναυτιλία άντεξε στην περίοδο της κρίσης, συνεισφέροντας 56 δισ. στην εθνική οικονομία, θέσεις εργασίας και γεωπολιτική ισχύ για τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αδράξουν τις ευκαιρίες». Υπογράμμισε ότι πρέπει ως μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις του κόσμου και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, να βγει μπροστά με τόλμη και με θετική ατζέντα, που θα γίνει εθνική μας πολιτική, και συμπλήρωσε: «Και ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε την διεθνή ισχύ της ναυτιλίας στο διπλωματικό πεδίο και στον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στα διεθνή φόρα, παίρνοντας πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο της ΕΕ στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών αποφάσεων».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στη θάλασσα, να γίνει ανοικτό το ναυτικό επάγγελμα, να δοθεί έμφαση στα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης για την παραγωγή νέων στελεχών στην εμπορική ναυτιλία ώστε να καταστεί η χώρα μας Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτικής Τεχνογνωσίας. Η ελληνική ναυτιλία, τόνισε «είναι το όπλο μας, που μας αποφέρει, όχι μόνο σημαντικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας μας, αλλά μας γεμίζει και με υπερηφάνεια».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί