Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί οικονομικών των μεγάλων χωρών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας), μαζί με τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, με βασικό αντικείμενο το αν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, ή όχι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο έχουν γίνει εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και τις Γερμανίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης είχε αναφέρει ότι τα χρονικά περιθώρια για το αν το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του με την Ελλάδα ή όχι, είναι στενά, δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου. Ο ίδιος αξιωματούχος είχε, ωστόσο, τονίσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει σημαντική για την «αξιοπιστία» της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει και στη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας.
Στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθούν όλες οι πτυχές για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν αναμένονται αποφάσεις, καθώς αυτές θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.
Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Θρηνούμε έναν θρύλο του αιώνα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την Μπριζίτ Μπαρντό
- Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και τα δύο ρεύματα στο μπλόκο των Μαλγάρων – Πότε ξανακλείνουν
- Γαλλία: Η Μπριζίτ Μπαρντό “ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ που πρέπει να διαφυλάξουμε”
- Χάος στην Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα, vid
- Διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στον κόμβο του Ορμενίου και το Τελωνείο των Κήπων
- Tηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ευρωπαίων ηγετών και Τραμπ – Ζελένσκι προβλέπεται για σήμερα
- Οικογενειακή τραγωδία στου Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγο του και αυτοκτόνησε
- Ταύρος: Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών – Μαχαίρωσε την υπάλληλο και την κλείδωσε
- Τραμπ για εκεχειρία Ταϊλάνδης-Καμπότζης: «Ίσως οι ΗΠΑ να έχουν γίνει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ηνωμένα Έθνη»
- Κάποτε ήταν αλλιώς σε ό,τι αφορά τις γιορτές: Η Δυτική Ευρώπη αντικρίζει το σήμερα









