Κερδίζει έδαφος η εξ αποστάσεως απασχόληση

Για πολλούς εργοδότες και εργαζομένους, η ευέλικτη εργασία ή αλλιώς εξ αποστάσεως απασχόληση έχει γίνει πλέον κανόνας.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η IWG, ο κορυφαίος πάροχος ευέλικτων χώρων απασχόλησης, οι μισοί ερωτηθέντες εργάζονται εκτός κύριου χώρου εργασίας τους τουλάχιστον τις μισές μέρες της εβδομάδας.

Από την έρευνα της IWG προκύπτει πως πάνω από το 1/3 των επιχειρήσεων επιθυμεί να επεκταθεί διεθνώς, ενώ 55% των επιχειρήσεων προσπαθούν να γίνουν πιο ευέλικτες. Δεδομένων των αποτελεσμάτων, το 2020 μοιάζει μια πολλά υποσχόμενη χρονιά για τον τομέα των ευέλικτων χώρων εργασίας.

Η Regus, παγκόσμια ηγέτις στον τομέα της ευέλικτης εργασίας, προβλέπει τις κυριότερες τάσεις για το 2020:

  1. Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που δουλεύουν από απόσταση. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, 62% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ακολουθούν πολιτικές ευέλικτων χώρων εργασίας. Οι χώροι αυτοί δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν οπουδήποτε, χωρίς έξοδα εγκατάστασης.
  2. Ολο και περισσότεροι millennials μπαίνουν στον στίβο εργασίας και επιζητούν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες εναλλακτικές για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν σε ελεύθερους επαγγελματίες και millennials.
  3. Στροφή στην παραγωγικότητα μέσω της αυξημένης χρήσης τεχνολογίας: Oι περισσότεροι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως χρησιμοποιούν διαδικτυακά εργαλεία που τους βοηθούν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Σύμφωνα με την έρευνα της Regus, η πρόσβαση σε υπολογιστές εξ αποστάσεων και ο ηλεκτρονικός διαμοιρασμός εγγράφων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Οι χώροι ευέλικτης εργασίας είναι ιδανικοί καθώς προσφέρουν πλήρως εξυπηρετούμενα γραφεία με σύνδεση διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων,.
  4. Καλύτερα σχεδιασμένοι χώροι ευέλικτης εργασίας: Oι εργοδότες σε διάφορα σημεία του κόσμου πειραματίζονται με ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους για να βελτιώσουν την ευημερία και υγεία των εργαζομένων τους. Τα εργασιακά περιβάλλοντα σχεδιάζονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν φωτεινότερους και πιο λειτουργικούς χώρους, που περιλαμβάνουν χώρους αναψυχής. Οι εταιρείες δίνουν περισσότερη σημασία στο design των γραφείων, προκειμένου οι υπάλληλοι να είναι ενθουσιώδεις, αφοσιωμένοι και χαρούμενοι.
  5. Εξέλιξη της εμπορικής ιδιοκτησίας: O τομέας της εμπορικής ιδιοκτησίας αλλάζει καθώς είναι σημαντικό το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Είναι διαθέσιμες περισσότερες ευέλικτες επιλογές, από συνεργατικούς χώρους μέχρι προσωρινά γραφεία.

Η Regus έχει δημιουργήσει δίκτυο γραφείων, συνεργατικών χώρων συναντήσεων, για εταιρείες σε όλες τις πόλεις του κόσμου.

(kathimerini – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί