Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την…τσέπη,

και για την ψυχολογία των γουναράδων της Καστοριάς και της Σιάτιστας Κοζάνης, αλλά και για την περαιτέρω αύξηση της δημοφιλίας των προϊόντων τους, λειτούργησε η 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (3-6 Μαϊου 2018). Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών της περιοχής “Προφήτης Ηλίας”, Ιωάννη Κορεντσίδη, αλλά και από σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ένωση Διοργανωτών Εμπορικών Εκθέσεων και Εκθεσιακών Γεγονότων “UFI”, η οποία έχει στους κόλπους της 741 οργανισμούς από 86 χώρες, ενώ 950 εκθέσεις παγκοσμίως φέρουν τη σφραγίδα «Ufi Aproved Event».

“Η αντίστοιχη έκθεση του 2017 χαρακτηρίστηκε ως η πιο πετυχημένη που έγινε ποτέ και ακολούθησε η φετινή, να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη, αφού και αυτή χαρακτηρίστηκε ως η πιο πετυχημένη που έγινε ποτέ” είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορεντσίδης, προσθέτοντας ότι “το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς έχει πλέον εδραιωθεί ως παγκόσμιο κλαδικό γεγονός”. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε “αδιαμφισβήτητα η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στις τρεις μεγαλύτερες εμπορικές και κλαδικές διοργανώσεις και αυτό μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική”.

Ήδη, όπως επισήμανε ο κ. Κορεντσίδης, οι γουναράδες της Καστοριάς και της Κοζάνης σήκωσαν “μανίκια” και ξεκίνησαν στοχευμένη προβολή και διαφήμιση, με στόχο η επόμενη -44η- έκθεση να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα 1-3 Νοεμβρίου 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά το 3ο Fur Shopping Festival, η διοργάνωση του οποίου αποφασίστηκε αρχικά για να καλυφθεί το κενό πωλήσεων που παρατηρείται τη συγκεκριμένη περίοδο. Το φεστιβάλ, κατά τον κ.Κορεντσίδη, “είναι μια γιορτή αγορών και η επιτυχία του αποτυπώνεται στις συμφωνίες που γίνονται κάθε χρόνο”.

Η έρευνα

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 110 εκθετών και 235 επισκεπτών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, με συγκεκριμένα ερωτηματολόγια που συνέταξε το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών, για λογαριασμό του UFI. Βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης, που κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριά,ς προκύπτουν τα εξής:

*Οι εκθέτες σε ποσοστό άνω του 80% δήλωσαν ότι είναι από πολύ έως μέτρια ικανοποιημένοι, αναφορικά με την επίτευξη των στόχων της συμμετοχής τους στην Έκθεση (εύρεση νέων πελατών, διαφήμιση – προβολή, επαφή με υφιστάμενους πελάτες, άμεσες πωλήσεις), ενώ επαρκή χαρακτήρισε την επισκεψιμότητα της έκθεσης το 51,89% και μέτρια το 44,34%.

*Το 54,32% των εκθετών θεωρεί την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς θετικότερη από την προηγούμενη διοργάνωση και το 40,74% ίδια

*Οι εκθέτες, σε ποσοστό 100%, δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και στην επόμενη διοργάνωση (44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς)!

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες, στην πλειονότητά τους ήταν εμπορικοί και προέρχονταν από 43 χώρες, ενώ το 7,56% αυτών δήλωσε ότι επισκέπτεται την έκθεση για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των επισκεπτών, το 52,68% δήλωσε ότι επισκέφθηκε την έκθεση προκειμένου να πραγματοποιήσει άμεσες αγορές, το 29,79% για δικτύωση και επαφή με υφιστάμενους πελάτες, ενώ το 15,61% για ενημέρωση – πληροφόρηση.

Βάσει της καταγραφής των εντυπώσεών τους για τη διοργάνωση (ποικιλία εκθεμάτων, χώροι, εξυπηρέτηση) δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι, σε ποσοστό άνω του 90%. Το 91,53% των εμπορικών επισκεπτών της έκθεσης, δήλωσε ότι πραγματοποίησε εμπορικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσής της.

Με βάση της μελέτη, ποσοστό 90,87% από το σύνολο των επισκεπτών της φετινής διοργάνωσης, έχουν ήδη αποφασίσει να δώσουν το “παρών” στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Σε ποσοστό 9,13% δήλωσαν ότι δεν είναι απόλυτα σίγουροι. Πάντως, όπως προκύπτει από την μελέτη, κανένας από τους επισκέπτες δεν έδειξε αρνητικότητα στο να επισκεφθεί την επόμενη διοργάνωση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί