Η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2020, θεωρώντας ότι «είναι συμβατό» με το Σύμφωνο Σταθερότητας. Η Κομισιόν ενέκρινε, επίσης, την τέταρτη έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας. Η έκθεση δημοσιεύτηκε μετά την τέταρτη αποστολή των θεσμών στη χώρα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας που έγινε από τις 23 έως […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2020, θεωρώντας ότι «είναι συμβατό» με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η Κομισιόν ενέκρινε, επίσης, την τέταρτη έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας. Η έκθεση δημοσιεύτηκε μετά την τέταρτη αποστολή των θεσμών στη χώρα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας που έγινε από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο προϋπολογισμός για το 2020 «ανταποκρίνεται στον συμφωνηθέντα στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ με τρόπο φιλικό προς την ανάπτυξη».

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει συνολικά τις απαραίτητες δράσεις για την επίτευξη των ειδικών μεταρρυθμιστικών της δεσμεύσεων για τα μέσα του 2019, στο πλαίσιο της προώθησης ενός ευρύτερου προγράμματος μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί η Επιτροπή.
Προσθέτει ότι περαιτέρω δράσεις θα είναι «ζωτικής σημασίας» για την ολοκλήρωση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης της Κομισιόν θα συζητηθούν στο Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου. Με βάση την έκθεση θα εξεταστεί η ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος που προβλέπει την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε, επίσης, σήμερα τις γνώμες για τα προσχέδια όλων των προϋπολογισμών των κρατών της Ευρωζώνης. Με τους κανόνες της ΕΕ για έλλειμμα και χρέος συμμορφώνονται εκτός της Ελλάδας, και οι εξής χώρες: Γερμανία, Ιρλανδία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία και Αυστρία.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί