«Η Ελλάδα να περιμένει πριν βγει πάλι στις αγορές»

Η Ελλάδα περιμένει να επανέλθει η ηρεμία στην αγορά αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters,

επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Μετά από μια μέρα έντονης μεταβλητότητας στις αγορές η Ελλάδα συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνθήκες συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το επενδυτικό κλίμα πριν την έξοδο στις αγορές.

«Είμαστε σε αναμονή. Θέλουμε πρώτα να δούμε τις αγορές να ομαλοποιούνται» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει και σήμερα να παρακολουθεί τις αγορές, και κυρίως πώς θα ανοίξει η Wall Street, κι ενδεχομένως να αρχίσει να «κινείται» την Πέμπτη.

«Η μεταβλητότητα στις αγορές επηρέασε την απόφαση για έξοδο ή όχι στις αγορές» παραδέχτηκε μια πηγή.

Σύμφωνα με τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters, κι ο οποίος δεν έχει ανάμειξη στη έκδοση, η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για μια πιθανή έξοδο.

«Το παράθυρο είναι ανοιχτό, καθώς δεν θα βγουν οικονομικά στοιχεία εκείνη τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η οι αναταραχές στις χρηματαγορές δεν είχε ισχυρές επιπτώσεις στην αγορά ομολόγων.

Ωστόσο μια άλλη πηγή δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί. «Οι Έλληνες έχουν αρκετή χρηματοδότηση, έχουν ρευστότητα και η προσδοκία είναι ότι η έκδοση θα γίνει πριν την έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε.

Ένας άλλος τραπεζίτης δήλωσε ότι το πιο σημαντικό είναι να είναι πετυχημένη η έκδοση κι όχι βιαστική. «Χρειαζόμαστε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αγορές» είπε. «Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να γίνει γρήγορα η έκδοση και να είναι καταστροφική».

(newmoney) 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί