Έτσι ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ οι Έλληνες! Μυστικά για την μείωση κατανάλωσης ενέργειας, vid

Όπως με τον covid!

Τους τελευταίους μήνες οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε πολλούς πολίτες.

Ο Αλέξανδρος Θεολογίτης, μιλώντας στο Mega, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής, ελπίζοντας να καταφέρει να μειώσει το κόστος.

«18.00 με 21.00 δε θα χρησιμοποιούμε καθόλου τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνουμε οικονομία, μπορούμε και άλλες ώρες, τις βραδινές, τις πρωινές. Στο πλυντήριο βάζω το οικονομικό πρόγραμμα. Τα κλιματιστικά τα έχουμε αλλάξει με Inverter γιατί τα άλλα καίγανε πολύ θα έλεγα. Λιγότερο θα ζεσταινόμαστε, τι να κάνουμε, το έχουμε πάρει απόφαση», λέει ο ίδιος.

Συσκευές… «βαμπίρ»
Οι συσκευές που καίνε περισσότερο είναι αυτές που καίνε μετά τις 18:00 και είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αφού η οικογένεια μετά τις δραστηριότητες και τη δουλειά κάνει μπάνιο.

Η δεύτερη συσκευή που θεωρείται ενεργοβόρα είναι η ηλεκτρική κουζίνα, μετά είναι το σίδερο και το πλυντήριο.

Η αποφυγή της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών από τις 18.00 έως τις 21.00 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

Οι καταναλωτές έχουν οδηγηθεί και στο… κυνήγι της πρίζας, αφαιρώντας από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αφού ακόμα και όταν είναι κλειστές, έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή.

(megatv – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί