Επιτέλους: Capital controls τέλος (Βίντεο)

Εμφάνιση νικητή για την κυβέρνηση.

Από 1 Σεπτεμβρίου τα capital controls που ήρθαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τελειώνουν. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να χαιρόμαστε, αφού είναι μια κίνηση αυτονόητη. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα στην κυριολεξία. Φυσικά το νέο αυτό είναι θετικό.

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν».

«Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας μεγάλος κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας άλλος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε».

Τι δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στο Reuters: «Σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας: «Από 1η Σεπτεμβρίου έρχεται η άρση των capital controls, με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών εποπτικών Αρχών, της Τράπεζας της Ελλάδος και με την εισήγηση σήμερα του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Σήμερα αίρεται ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας, παράγοντας ανασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας. Η οικονομία βελτιώνεται, το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται με τάσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης. Τα έντοκα γραμμάτια εκδόθηκαν με το χαμηλότερο κόστος των τελευταίων 15 ετών, το επταετές ομόλογο εκδόθηκε με κόστος δανεισμού στο μισό της αντίστοιχης έκδοσης του 2018. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση από το 2008 ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το 2014 τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική και τα έσοδα ενισχύονται μετά τον Ιούλιο σε σχέση με τους στόχους».

Τι θα φέρει η κατάργηση των capital control:

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...