Ο κ. Κοστέλο τόνισε ότι η πρόσφατη κρίση στην Ιταλία στέλνει ένα μήνυμα πως η Ελλάδα όταν βγει από το Πρόγραμμα θα είναι σε “εύθραυστη κατάσταση”.
“Υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την Ιταλία στα spead και όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις τράπεζες αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις” ανέφερε.
Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα δεν πρέπει να αλλάξει την πολιτική της και να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις γιατί με αυτό τον τρόπο θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη.
Ο κ. Κοστέλο παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα “βρίσκεται στο πρόγραμμα οκτώ χρόνια και πολλά έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα έχει χτίσει το ταμειακό απόθεμα που μειώνει την έκθεση στις αγορές και είναι έτοιμη να απογειωθεί. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα αλλά βασική πρόκληση αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Απαιτεί οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος και την Ελλάδα να έχει βιώσιμες πολιτικές”.
Ο κ. Κοστέλο ανέφερε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα και στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου θα εξεταστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας. Παράλληλα εκτίμησε ότι οι ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα θα απαιτήσουν πέντε με δέκα χρόνια να ολοκληρωθούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κατασβέστηκε η φωτιά σε κτίριο στα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη
- Η φράση που δεν αναφέρθηκε τυχαία – «Σκοτεινό» παρασκήνιο σε υψηλά πολιτικά κλιμάκια
- Ινδία: Αεροσκάφος μεταφοράς ασθενών με επτά επιβαίνοντες συνετρίβη στο Τζαρκχάντ, vid
- Θεσσαλονίκη: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου – Χαμηλές ταχύτητες στα διόδια Πολυμύλου
- Ανάρτηση Ν. Ανδρουλάκη για την Καθαρά Δευτέρα
- Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις αρχαιοκάπηλων, μελών εγκληματικής οργάνωσης – Ο τρόπος δράσης τους
- Έρικ Ντέιν: Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της Κάθριν Χάιγκλ στον ηθοποιό – «Καλό σου ταξίδι, παλιέ μου φίλε»
- Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς του
- Το Ισραήλ προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια εν μέσω έντασης ΗΠΑ-Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κτίριο των πρώην Κεραμείων Αλλατίνη – Επί ποδός η Πυροσβεστιή
Κύρια Θέματα









