Επίδομα Παιδιού: Την επόμενη εβδομάδα η υποβολή της αίτησης Α21

Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21. Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού 2018, οι οποίοι θα έχουν υποβάλλει την φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να υποβάλλουν την αίτηση Α21. Η υποβολή γίνεται στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Απαραίτητη είναι η χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Α21 και το επίδομα παιδιού 2018
Η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαίου κρίθηκε απαραίτητη. Ο λόγος ήταν ότι η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους. Όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά. Στόχος είναι να μειώνεται η γραφειοκρατία και ο απαιτούμενος χρόνος επεξεργασίας της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου. Η πληρωμή γίνεται σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018. Απαραίτητη προϋπόθεση να δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21, μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και πριν την πληρωμή της Β΄ δόσης 2018, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Αυτονόητο είναι πως η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 μετά την 20η Ιουνίου. Στις 25 – 27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης.

Προκειμένου να προετοιμαστούν ειδικές κατηγορίες δικαιούχων και να ρυθμιστούν έγκαιρα οριακές περιπτώσεις, ανακοινώνονται οδηγίες προετοιμασίας για την υποβολή της νέας αίτησης Α21 στον διαδικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί