Εντυπωσιακά τα ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων για την έρευνα

Εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας για το 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα: 1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση των Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/Τριών και την προμήθεια Ερευνητικού Εξοπλισμού Μεγάλης Αξίας, Κατηγορία Ι, ΙΙ. Με την καταβολή της […]

Εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας για το 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα:

1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση των Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/Τριών και την προμήθεια Ερευνητικού Εξοπλισμού Μεγάλης Αξίας, Κατηγορία Ι, ΙΙ. Με την καταβολή της Α΄ Δόσης η οποία ξεκίνησε εντός του 2019 και ανήλθε στο ύψος των 8.999.927,149 ευρώ σημειώθηκε απορρόφηση 100% του προϋπολογισμού για το έτος 2019.

2η Προκήρυξη Υποτροφιών ΕΛΙΔΕΚ για Υποψηφίους Διδάκτορες: Με την καταβολή της Α΄ Δόσης ύψους 5.665.140 ευρώπου ολοκληρώθηκε εντός του 2019 σημειώθηκε απορρόφηση ύψους 94,42% του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το ίδιο έτος.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το ΕΛΙΔΕΚ ανακοίνωσε δράση για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών με συνολικό προϋπολογισμό 24.500.000 ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη της υλοποίησης ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας, στο πλαίσιο της στήριξης της ερευνητικής δραστηριότητας της χώρας χωρίς να τίθεται κανενός είδους θεματικός ή γεωγραφικός περιορισμός.

Η δράση απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) καθώς και σε Ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων της Χώρας.

Έναρξη των υποβολών της Δράσης ορίστηκε η Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου (12:00 ώρα Ελλάδας), ενώ η λήξη ορίστηκε για την Τρίτη 31 Μαρτίου (17:00 ώρα Ελλάδας).

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί