Εκλογική αποζημίωση: Εκδόθηκε η ΚΥΑ με τα ποσά

Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβουν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία

που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που θα συγκροτήσουν τα εν λόγω συνεργεία καθορίζεται στο ποσό των 2.070 ευρώ ανά υπάλληλο εκτός από εξαιρέσεις, όπως των υπαλλήλων των Δήμων που θα αποζημιωθούν με 200 ευρώ.

Επίσης, η αποζημίωση των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) καθορίζεται στα 1.200 ευρώ, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα 560 ευρώ, της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και για της Υπηρεσίας Επιτρόπου του υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης στα 1.200 ευρώ. Για την επίτροπο της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη που εδρεύει στην Αθήνα η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ και για την αναπληρώτρια Επίτροπο της Υπηρεσίας Επιτρόπου του υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης 2.070 ευρώ.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, που μετέχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία θα λάβουν αποζημίωση 400 ευρώ, οι υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών 1.200 ευρώ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 370 ευρώ.

Για τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, (έως 66 άτομα), Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, (έως 20), Προμηθειών και Υποδομών, (έως 33), Εκλογών, (έως 54), Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (έως 35), συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών, έως 20 άτομα), καθορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ.

(απεμπε – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί