Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά αφήνουν στην κυβέρνηση

«Δεν είναι χαμένη υπόθεση, η κυβέρνηση εργάζεται για το θέμα στα διεθνή fora»,

τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, απαντώντας στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Σε συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΕΕ με τον υφυπουργό, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου πρότειναν σειρά μέτρων στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, επ’ ωφελεία και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτά περιλαμβάνονται η προώθηση-διαφήμιση των τοπικών προϊόντων με την προσθήκη του «shopping» στην εμπειρία των επισκεπτών, η στήριξη του θεσμού των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών υποδοχής των τουριστών και του δικτύου μεταφορών σε όλη τη χώρα, η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κρουαζιέρας για την εμπορική αγορά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας, κά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών στην αγορά και την ενδυνάμωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού, με προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας εστιασμένη στα τοπικά ελληνικά προϊόντα, διαμόρφωση νέας πολιτικής για τα τουριστικά επαγγέλματα με στόχο την ενίσχυση παραδοσιακών κλάδων, όπως η αργυροχρυσοχοΐα, κά.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί