Αλματώδης η ανάπτυξη του Mobile banking στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα η ανάπτυξη και η χρήση του Mobile banking στην Ελλάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε ακόμα πίσω, σε αυτά τα θέματα, εμείς οι Έλληνες.

Περισσότεροι από 700 εκατ. ενεργοποιημένοι λογαριασμοί σε 90 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αφορούν τις φορητές συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων και πραγματοποίησης συναλλαγών. Οι ρυθμοί αύξησης των λογαριασμών αυτών ξεπερνούν το 25% σε ετήσια βάση!
;Oπως επισημαίνει στην «Κ» στέλεχος που γνωρίζει σε βάθος τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάπτυξη του mobile banking ξεπερνά κάθε προσδοκία και πραγματοποιείται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η «Κ», ο αριθμός των ενεργών πελατών mobile banking αυξήθηκε στο 1,2 εκατ. στα μέσα του τρέχοντος έτους από 600.000 πελάτες στα τέλη του 2016.

Ο αριθμός των εγχρήματων συναλλαγών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια στα μέσα του 2018 από 7,4 εκατ. περίπου στα τέλη του 2016, ενώ η αξία τους προσέγγισε τα 3 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. ευρώ περίπου στο τέλος του 2016.

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του mobile banking δίνει, μεταξύ άλλων, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός POS που δέχονται πληρωμές ανέπαφα και η ταχεία διείσδυση των έξυπνων κινητών στην ελληνική αγορά που ξεπερνούν πλέον το 80% της αγοράς σε τεμάχια.
Από τα 650.000 τερματικά αποδοχής που υπάρχουν σήμερα, σε σχέση με μόλις 150.000 το 2014, το 90% περίπου δέχεται πληρωμές ανέπαφα, δηλαδή πληρωμές και μέσω κινητών τηλεφώνων. ;Oλα τα νέα POS που τοποθετούνται δέχονται ανέπαφες πληρωμές.

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •