5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο; Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης

Η επόμενη ημέρα μετά τις φονικές πυρκαγιές και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κυριάρχησαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατεθούν περίπου 5.000 ευρώ, σε πρώτη φάση, για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, στα πρότυπα του τι συνέβη έπειτα από τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μετείχαν οι δήμαρχοι Ραφήνας- Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων, αλλά και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Χουλιαράκης, Αλέξης Χαρίτσης και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ταμείου ειδικού σκοπού, στα πρότυπα αυτού που είχε συσταθεί για τις πυρκαγιές στην Ηλεία, με δικλείδες προκειμένου να διατεθούν εκεί που πρέπει οι πόροι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το ταμείο θα συγκεντρωθούν όλα τα ποσά, 50 εκατ. από πόρους του δημοσίου αλλά και η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό. Εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος, οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως θα συνδράμουν όπου κρίνεται απαραίτητο στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί