Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.
Προκειμένου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς έλαβε υπ’ όψη μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.
Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.
Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το μάνατζμεντ του αεροδρομίου το έχει ένα καναδικό επενδυτικό fund PSP Investments το οποίο διαχειρίζεται επενδυτικά το ταμείο των Καναδών συνταξιούχων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λοβέρδος κατά Ανδρουλάκη: «Δεν στέκει ένας πολιτικός αρχηγός με 7% να ζητάει εκλογές»
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Αυτό οι Ουκρανοί ίσως δεν το περίμεναν! Τι συμβαίνει με τους νέους και την ρωσική γλώσσα
- Το «Πίρι Ρέις» ταράζει τα… «ήρεμα νερά»: Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας στο Αιγαίο
- Βραζιλία: Ξανά στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας
- Οι Ρώσοι μάχονται για το Σεβέρσκ
- Ληστή δύτη…σπάνια βλέπει κανείς! Πώς κολύμπησε και έκλεψε 20.000 δολάρια
- Ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρίσταναν τους τουρίστες και βρήκαν φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια στην Κω, vid
- Μεξικανός κατέγραψε ελληνικό καβγά…στον Παρθενώνα και έγινε viral, vid
- Ποιοί δεν είδαν με τόσο καλό μάτι την είσοδο του Λοβέρδου στην ΝΔ
Κύρια Θέματα

















