Ξέσπασε ο Τσιάρας κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε άσχετοι και αδιάβαστοι -Δεν παραγράφονται αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας»

Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγραφούν τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκαθάρισε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στο οποίο υπάρχει ρύθμιση για Παύση της ποινικής δίωξης για εκκρεμείς υποθέσεις που προβλέπουν φυλάκιση έως ένα έτος. Η ρύθμιση εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο με σκοπό την αποσυμφόρηση των […]

Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγραφούν τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκαθάρισε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στο οποίο υπάρχει ρύθμιση για Παύση της ποινικής δίωξης για εκκρεμείς υποθέσεις που προβλέπουν φυλάκιση έως ένα έτος.

Η ρύθμιση εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης στην Επιτροπή σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε κατά του Υπουργού ζητώντας του να μη συμπεριλάβει το αδίκημα σε αυτά που παραγράφονται.

Η απάντηση  του Υπουργού ήταν έντονη καθώς χαρακτήρισε βουλευτές  της αντιπολίτευσης αδιάβαστους και άσχετους:

«Είστε τόσο άσχετοι; Εγώ δεν είμαι νομικός. Ιατρός είμαι. Αλλά ρωτάω τους νομικούς. Φυσικά και τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας δεν παραγράφονται. Αυτά που παραγράφονται είναι αδικήματα με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος. Το αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας έχει ποινή φυλάκισης έως δύο  έτη. Έχει και η παραποίηση τα όρια της», είπε ο κ. Τσιάρας χωρίς κανένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επανέλθει.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανό του είπε ότι μπερδεύτηκε επειδή στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση για παραγραφή αδικημάτων με φυλάκιση έως δύο χρόνια και προφανώς νόμισε ότι είναι το ίδιο.

iefimerida.gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί