Βρούτσης: Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο – Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και κλωτσούσε πόρτες

Τον έντονο εκνευρισμό του προς γνωστό παρουσιαστή που απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες με καταγγελίες που εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» ενώ είχε και αστυνομική φρουρά, «φωτογραφίζει» ο πρώην υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.


Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento, δίχως να κατονομάζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, λίγες ημέρες πριν παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου του στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, δέχτηκε «επίσκεψη» από εκείνον στο γραφείο του, για να πληρωθεί.


«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επισημαίνει πως είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

«Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Παραδέχεται, ακόμη, πως ο ίδιος δεν μπορούσε να το δεχτεί, όχι μόνο ως υπουργός, ως πολίτης. και αντέδρασε, αλλάζοντας τον νόμο και με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι «κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως αυτή η υπόθεση ενδέχεται να συνέβαλε στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο, απαντά πως:

«Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέμα πάντως με εξόργισε και μου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε μέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με βρίσουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσματικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους».

«Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός» καταλήγει ο Γ. Βρούτσης.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί