• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης: Ζητά περισσότερη αστυνομία στην πόλη

«Βόμβα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης: Ζητά περισσότερη αστυνομία στην πόλη

Αίτημα σε Χρυσοχοΐδη

Την ενίσχυση της δύναμης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Όπως μεταδίδεται για αυτή του την απόφαση έλαβε υπόψη τα δεδομένα αλλά και τις… ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου, λόγω της πληθώρας των καθηκόντων με τα οποία έχει επιφορτιστεί η ΕΛΑΣ.

Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε με σχετική επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επισημαίνοντας ότι τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ αλλά και η ευκταία επάνοδος στην κανονικότητα δημιουργούν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

«Η ασφάλεια των πολιτών, η πάταξη της εγκληματικότητας κι ο περιορισμός της παραβατικότητας, η τήρηση των υγειονομικών μέτρων αλλά και η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης είναι για εμάς προτεραιότητα. Βλέπουμε τις ανάγκες του σήμερα, αλλά σκεφτόμαστε και το άμεσο μέλλον. Ζητούμε την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, γιατί ακριβώς αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά της», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το αίτημά μας αυτό θα εισακουστεί».

«Εξάλλου, η ενίσχυση και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη συνιστά βασική παράμετρο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής κάθε τόπου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου.