• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ΕΥΠ στην Μόρια, έλεγχος για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ – Τα τρία ύποπτα γεγονότα (vid)

Η ΕΥΠ στην Μόρια, έλεγχος για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ – Τα τρία ύποπτα γεγονότα (vid)

Έληξε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Η φωτιά στην Μόρια κατέστρεψε, όπως είδαμε τον καταυλισμό και άφησε χιλιάδες μουσουλμάνους στους δρόμους, έτοιμους για όλα.

Μάλιστα, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να είναι προβοκάτσια, αφού εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Το είπε άλλωστε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  σε συνεντεύξεις του πως εξετάζεται και το σενάριο του εξωγενούς παράγοντα. Λόγω αυτού, μάλιστα, δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της ΕΥΠ!

Πριν από λίγο, μετά την λήξη της ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε πως κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στο νησί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις 18.00 από εκεί.

Στην σύσκεψη βρέθηκαν και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εξετάζουμε και το σενάριο της προβοκάτσιας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Mega. «Θα το εξετάσουμε και θα το αξιολογήσουμε», είπε συγκεκριμένα.

Όπως είπε το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανακοινωθεί ότι, δεν θα μπορεί να φύγει από το νησί κανείς που ήταν μέσα στο ΚΥΤ.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία και πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους αλλοδαπούς όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. «Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Υπάρχουν δε σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στην Μόρια!!

Οι Αρχές ανησυχούν για τρία στοιχεία υπό το πρίσμα των γεγονότων και της σχεδόν ολικής καταστροφής του καταυλισμού:

  • Οι αλλοδαποί γνώριζαν ότι τα κρούσματα και οι επαφές τους απομονώνονται αφού η διαδικασία είχε ακολουθηθεί τις προηγούμενες ημέρες,
  • Οι φωτιές ξέσπασαν ενώ το σύνολο σχεδόν των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονταν στην άλλη άκρη του νησιού,  στα πύρινα μέτωπα που είχαν ξεσπάσει στην Βατούσα και την Άντισσα. 
  • Όταν έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μόρια, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από ομάδες διαβιούντων στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η επέμβασή τους.

Περισσότερες πληροφορίες το απόγευμα…