Βαρουφάκης: Μακριά από εμάς μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Απέρριψε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ηγέτης του ΜΕΡΑ25, που παλεύει να μπει στης Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε στη διανακαλική του τα εξής:

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα στην δική του διακαναλική συνέντευξη να λέει: “Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων”, επιτρέψτε μου να τον διορθώσω, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από την νομή υπουργείων που οργανώνει ο κ. Τσίπρας σε εκείνους θέλουν να συγκυβερνήσουν με προοδευτικό προσωπείο ελέω της ολιγαρχίας”.

Αυτό έλειπε να μην αυτό-εξαιρεθούμε από ένα τέτοιο αλισβερίσι. Αυτό έλειπε να δεχθούμε αυτό που μας προτείνει: Να δεσμευτούμε απέναντι στους ψηφοφόρους για συγκεκριμένες τομές και ρήξεις, να πάρουμε την ψήφο τους για αυτές και, κατόπιν, να κάνουμε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, ώστε να μην γίνουν ποτέ οι τομές και οι ρήξεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που του λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας. Δεν θα τις έχει. Τελεία και παύλα».

Ο κ. Βαρουφάκης, αμφισβήτησε το προοδευτικό σχήμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι κομμάτι της «ολιγαρχίας», δήλωσε ότι πρόκειται για μια συγκυβέρνηση με «προοδευτικό προσωπείο».

Όσον αφορά στον ειδικό σκοπό, η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας την ιδέα κυβέρνησης ειδικού σκοπού από το βρώμικο 1989, όταν κόμματα που δεν είχαν τίποτα κοινό μεταξύ τους βρέθηκαν σε μια κυβέρνηση με στόχο τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Τέτοια κυβέρνηση μακριά από εμάς
».

(ΦΩΤΟ:INTIME)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί