Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Οργουελιανή δυστοπία – Έφτιαξες εγκληματική οργάνωση

«Ανατριχιαστικό να σε παρακολουθούν 24ώρες την ημέρα»

«Για εγκληματική οργάνωση που έστησε ο ίδιος και κανένας άλλος» και ότι καταπάτησε το Σύνταγμα, κατηγόρησε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Δε πρόκειται για μια αστοχία. Πρόκειται για μοντέλο διακυβέρνησης. Που δεν έστησε κανένας άλλος, πέραν από εσάς τον ίδιο, από την πρώτη μάλιστα μέρα που αναλάβατε τη διακυβέρνηση του τόπου»

Τόνισε δε πως πρόκειται για οργουελιανή δυστοπία.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη 6 μήνες κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, με τον ελληνικό λαό που περιμένει εξηγήσεις για μία πρωτοφανή θεσμική και συνταγματική εκτροπή»

«Σήμερα δεν έχετε περιθώριο για θολές απαντήσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά αποδείξεις. Αποδείξεις από την πιο επίσημη Αρχή. Αρχή που ορίζει το Σύνταγμα ότι διαφυλάττει το απόρρητο των επικοινωνιών»

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτή την αίθουσα και το βάλατε στα πόδια. Αυτή τη φορά δεν είχατε ούτε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Σε αυτή την πρόταση μομφής πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις»

«Οταν σας έθεσα τα ερωτήματα την τελευταία φορά για τις παρακολουθήσεις αναλάβατε χρέη προέδρου και έληξε η συνεδρίαση στη Βουλή»

«Προτιμήσατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Γιατί το κάνατε; Γιατί γνωρίζετε καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς τις παραγγείλατε κύριε Μητσοτάκη. Εσείς ήσασταν ο εντολέας. Και προτιμήσατε τη φυγή και την ντροπή της φυγής. Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε παντού ψέματα. Ψέμα πάνω στο ψέμα»

«Μέσα στον πανικό και μέσα στην αλαζονεία της ισχύος σας κάνατε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να υπάρξει συγκάλυψη. Για να πετύχετε επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς με θεμελιώδη σημασία για τη Δημοκρατία. Εξαπολύσατε την τρομοκρατία για όσους τυχόν ξέρουν με απειλές 10ετούς φυλάκισης, με καταστροφές εγγράφων. Και μετά με δολοφονία χαρακτήρα»

«Η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέλαβε επ’ αυτοφόρω και αντί να επιδείξετε πολιτική αξιοπρέπεια αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, είτε με παραίτηση είτε δείχνοντας τους ενόχους, εσείς επιλέξατε τον δρόμο της εκτροπής. Να μετατρέψετε το φόβο σας σε λάσπη, τρόμο, χειραγώγηση. Σε επίθεση στην αλήθεια. Το μόνο που καταφέρατε είναι να είστε διπλά ένοχος»

«Δεν πρόκειται για λάθος. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, για μοντέλο διακυβέρνησης που χτίστηκε από την πρώτη μέρα από εσάς τον ίδιο»

«Δική σας απόφαση ήταν να αλλάξει ο νόμος για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ άνθρωπος χωρίς κριτήρια. Να ορίσετε τον ανιψιό σας στην ΕΥΠ. Να τοποθετηθεί η κυρία Βλάχου εισαγγελέας»

«Χυδαία και άθλια η επίθεση στην ΑΔΑΕ και σε έναν έναν δικαστή»

«Εσείς δεν ήσασταν αυτός που με διάγγελμα στα μέσα Αυγούστου είπατε ψέματα για την υπόθεση Ανδρουλάκη; Διαρροές του Μαξίμου δεν έλεγαν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν μπλεγμένος με κατασκοπεία με την Ουκρανία με την Κίνα; Εσείς δεν είπατε μετά ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη αλλά ήταν λάθος; Εσείς δεν απειλήσατε δημοσιογράφους ότι θα πάνε στον εισαγγελέα;»

«Μας λέγατε για μύθους του Αισώπου. Σε κάποια από τις συναντήσεις μας στη Βουλή σας είχα κατηγορήσει για θράσος και σας είπα ότι είναι γελοίο για έναν πρωθυπουργό να είναι κρυμμένος πίσω από τον ανιψιό του»

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε πλαγίως «βλαξ» τον κ. Μητσοτάκη

«Ας δεχτούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχατε ιδέα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επικράτησε ένταση με βουλευτές της ΝΔ να διαμαρτύρονται. «Κύριε πρόεδρε να σκεφτείτε λίγο της εκφράσεις. Είναι άλλης τάξεως» είπε ο κ. Τασούλας στον κ. Τσίπρα

«Επιχειρήσατε να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επικρίνεται την πολιτική άποψή μου» είπε με ένταση ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Τασούλα να τον προστατεύσει από την οχλαγωγία .

«Μία ερώτηση έχω να σας κάνω: Είναι η κυρία Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, είναι μέλος του ρυπαρού δικτύου; Αν είναι μέλος γιατί μένει στη θέση της; Μήπως δεν την κρατάτε αλλά σας κρατάει αυτή;»

«Γιατί τους προστατεύσατε όλους στην Εξεταστική; Μήπως γιατί φοβηθήκατε πως αν κινούσασταν εναντίον τους θα άνοιγαν το στόμα τους;»

«Κύριε πρωθυπουργέ δεν σας είπαν ποτέ για την παρακολούθηση Χατζηδάκη; Πού ερχόσασταν στο βήμα και λέγατε “μα είναι δυνατόν αυτό τον άνθρωπο που αγαπώ”»

«Νομίζω η αλήθεια έχει γίνει διακριτή σε όλους. Δεν έχω καμία διάθεση προσωπικά να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός είναι μειωμένου καταλογισμού. Αντιθέτως, είναι ικανότατος, εξυπνότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ αλλά είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή από τη Μεταπολίτευση και μετά»

«Το σύγχρονο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κατασκοπεύει 24 ώρες την ιδιωτική ζωή. Είναι ανατριχιαστικό. Και το πιο ανατριχιαστικό ότι γελάτε όταν τα λέω αυτά!»

«Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία, ταπεινώσατε την ενημέρωση με όπλο τη λάσπη σε όσους αντιστέκονται στο καθεστώς. Κλονίσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο και ανεξέλεγκτο. Και φαίνεται πως πέσατε στην παγίδα»

«Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας και θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις. Γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη; Γιατί ακούγατε τον κ. Ανδρουλάκη; Για εθνική ασφάλεια ή για  τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και για να τον έχετε όμηρο; Γιατί ακούγατε τον κ. Κουκάκη; Επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο των τραπεζικών. Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και όσους είναι στις προμήθειες εξοπλισμού; Είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Αυτές οι παρακολουθήσεις στις ΕΔ είναι νόμιμες; Θέλω μία απάντηση»

«Σε 3,5 χρόνια έχετε υπογράψει 15 δισ. εξοπλιστικά. Κάποια ήταν αναγκαία. Κάποια όμως με σκάνδαλα. Για το αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας διπλασιάστηκε το κόστος που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρήσατε σε συμβάσεις χωρίς πρόβλεψη να πάει ούτε 1 ευρώ, μία θέση εργασίας στην Ελλάδα. Και κάθε φορά που ζητούσαμε διαφάνεια στις συμβάσεις λέγατε πως είμαστε προδότες. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Εσείς οι πατριώτες γιατί παρακολουθούσατε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά;»

eurokinissi

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί