Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Δείτε σε ποια μέρος της χώρας ανοίγει!

Δίνει την ευκαιρία στους τυχερούς υποβρύχιους επισκέπτες να εξερευνήσουν το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας. Πότε εγκαινιάζεται και ποιοι θα μπορούν να το επισκεφτούν;

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα ανοίγει στην Αλόννησο τον Αύγουστο, όπως ανέφερε η εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». Οι τυχεροί επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας, το «αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο» όπως το χαρακτηρίζουν στην εκπομπή.

Το υποθαλάσσιο μουσείο εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου και θα μπορούν να το επισκεφτούν, με εξοπλισμό κατάδυσης, πιστοποιημένοι δύτες δεύτερου επιπέδου, σύμφωνα με το sputniknews.


Βρίσκεται σε βάθος 21-27 μέτρων και περιλαμβάνει περίπου 3.500 αμφορείς. Όσοι δεν έχουν εμπειρία και πιστοποίηση στην κατάδυση θα μπορούν να θαυμάσουν τα υποβρύχια εκθέματα μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.

Όπως διευκρινίζουν στο σχετικό ρεπορτάζ, η κατάδυση δεν είναι extreme sport αλλά μια εμπειρία εύκολα προσβάσιμη από πολλούς, που μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το 70% του πλανήτη, που καλύπτεται από νερό. Ακόμα και ένας αρχάριος δύτης, αφού φυσικά παρακολουθήσει το σχετικό μάθημα και ξεκινήσει από τα ρηχά, μπορεί να καταδυθεί μέχρι τα 12 μέτρα.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί