Την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου για την Τ. Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Ολοκληρώθηκε και σε Β' ανάγνωση η επεξεργασία του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ολοκληρώθηκε και σε Β’ ανάγνωση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με περιορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η επεξεργασία του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική Αυτοδιοίκηση».

Υπέρ της αρχής, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε την σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε να είναι, όπως είπε, αποτελεσματικότερη με διαφάνεια και λογοδοσία και απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας κομματικοποίησης της.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προαναγγέλλοντας την κατάθεσή του στη Βουλή μέχρι τέλη Απριλίου.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί