Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη αν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του.
Οι επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ο κ. Μπαλάσκας χθες το πρωί, καλεσμένος σε πρωϊνή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγού του, πιλότος θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης αν είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του οικοδεσπότη – δημοσιογράφου ως προς το πως ερμηνεύει ότι ο δράστης «έκανε οκτώ ώρες για να σπάσει», όπως ο ίδιος ο αστυνομικός είπε, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε – αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή». Ακολούθως ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν «Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα… Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Θαύμα της Ερήμου”: Ο σιδηρόδρομος στη Σαουδική Αραβία που θα κοστίσει 7 δις! vid
- ΗΠΑ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν, vid
- Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες του Ινδο-Ειρηνικού
- Σάλος στη Σουηδία: Δεν απελαύνει μετανάστη βιαστή γιατί το έγκλημα «δεν διήρκεσε αρκετά»!
- Βαρεθήκατε να κάνετε συνέχεια τις μπανάνες μπανανόψωμο; Πώς θα τις κρατήσετε φρέσκες για 15 μέρες!
- Βραζιλία: Μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου πατέρα και κόρη όταν το φορτηγό έπεσε σε κυψέλη μελισσών
- O πατέρας της 12χρονης Λόλα που βιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από Αλγερινή «πέθανε από θλίψη»
- Σοκ στη Ρωσία: Πέντε ετών κοριτσάκι έριξε από τον τέταρτο όροφο την 21 ημερών αδερφή του
- ΗΠΑ: Μητέρα έσωσε 22 παιδιά από σχολικό λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη να στηρίζει τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια στην αγορά









