Τι έλεγε ο Μητσοτάκης το 2018 για το νερό – Άλλα λέει τώρα!!!

Δείτε...

Tο 2018 ο Κ. Μητσοτάκης φανέρωνε την πραγματική πολιτική της ΝΔ για το νερό, που σήμερα προσπαθεί τεχνηέντως να κρύψει, και την πρόθεσή του να ιδιωτικοποιηθεί το δημόσιο αγαθό σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ίδιος δήλωνε «υπέρμαχος» της άποψης για τοποθέτηση «στρατηγικού επενδυτή» στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ αναφέροντας μάλιστα, τα σχέδιά του για τοποθέτηση εποπτικής αρχής η οποία θα «διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης».

Συγκεκριμένα πριν πέντε χρόνια ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε στην ίδια συνέντευξη ότι «Το ζήτημα που αφορά τις δημόσιες υποδομές έχει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και να τις συντηρήσουμε. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις αυτές, όντας κρατικές, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και – τολμώ να πω – δεν έχουν και το κίνητρο να το κάνουν. Κατά συνέπεια, είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής. Ταυτόχρονα, όμως, με μία ισχυρή εποπτική Αρχή, η οποία θα ρυθμίζει ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής και θα διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης».

Δείτε ΕΔΩ το απόσπασμα!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί