Εντατικά συνεχίζονται -για τρίτη ημέρα- οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη από τη δημοτική αστυνομία
προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες τηρούν τους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας σε μπλόκα που έστησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έλεγξαν από τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, έως και λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνολικά 34 άτομα και διαπίστωσαν τις πρώτες τέσσερις παραβάσεις.
Στη συμβολή της Τσιμισκή με Αριστοτέλους επιβλήθηκε πρόστιμο σε 82χρονο άνδρα, ο οποίος είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, προκειμένου να λάβει από το γραφείο του ένα χαρτί που ήταν απαραίτητο, χωρίς όμως να έχει μαζί του την υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας.
«Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε κι εμείς ως δημοτική αστυνομία τις πρώτες παραβάσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να το πράττουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.
Σημειώνεται πως έως χθες, Τρίτη, σε 331 ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία η συμμόρφωση των πολιτών ήταν 100% και όλοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα γίνονται και βραδινές περιπολίες.
Επίσης, η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους άστεγους για τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατευθύνονται για φαγητό, διαμονή ή παροχή ατομικής φροντίδας και υγιεινής είτε στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής και το Υπνωτήριο Αστέγων.
Α.Καρυπίδου / ΑΠΕ ΜΠΕ / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Στο επίκεντρο της πολιτικής μας η στήριξη των γυναικών σε όλη την Ελλάδα – Μητέρες, πολύτεκνες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, αγρότισσες»
- Δεν είναι πια 1991! Τι θα μπορούσε να συμβεί με τις ΗΠΑ αν σοβαρέψουν τα πράγματα με την Ρωσία
- Η Νότια Κορέα καλεί Κιμ Γιονγκ Ουν και Τραμπ να συναντηθούν
- Αποκάλυψη Τραμπ: Δισεκατομμυριούχος δώρισε 130 εκατομμύρια για τον αμερικανικό στρατό, vid
- Ο Ερντογάν καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για να σταματήσει τις παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 31/10
- Τζιτζικώστας: «Να σταματήσουμε επιτέλους την αλλαγή ώρας δύο φορές τον χρόνο στην Ευρώπη»
- Εκτός Ελλάδας θα μεταφερθεί τον τρίχρονο κοριτσάκι που ανασύρθηκε από πισίνα στη Ρόδο
- Αγ. Πετρούπολη: Έτσι καταρρίπτουν κινητές μονάδες Ρώσων τα εχθρικά drones, vid
- Ο Πούτιν στέλνει ξαφνικά κορυφαίο διπλωμάτη του στις ΗΠΑ








