Εκτός από τον 48χρονο, πρώην αστυνομικό, που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και πήρε το δρόμο προς τη φυλακή, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα τα οποία έλαβαν προθεσμίες να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Είχε προηγηθεί καταγγελία από τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του δήμου Θέρμης. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο καταγγέλλων, ο πρώην αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα – και μεταξύ αυτών ένας ακόμη 48χρονος – τον απείλησαν μέσα στο μαγαζί του, ζητώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, μέρος του οποίου φέρεται να προέρχεται από χρέος τού καταγγέλλοντος προς 45χρονο, υπήκοο Αλβανίας, από παλιότερη επαγγελματική τους συνεργασία.
Κατά την ίδια καταγγελία, ο δεύτερος 48χρονος επέδειξε στον επιχειρηματία ένα όπλο και μία χειροβομβίδα για να τον απειλήσει και γι’ αυτό το λόγο τού αποδίδεται επιπλέον η κατηγορία της διακεκριμένης κατοχής όπλων, ενώ στον 45χρονο αλλοδαπό καταλογίζεται η πράξη της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρας εκβίασης.
Απολογούμενος στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός αρνήθηκε την πράξη, χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανυπόστατη την καταγγελία, την οποία απέδωσε σε σκευωρία. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω εμπλοκής του σε απάτες, ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες και για διακίνηση ναρκωτικών, για τις οποίες απηλλάγη από δικαστήριο, σύμφωνα με τον συνήγορό του.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν για συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: «Η Βουδαπέστη είναι μία νήσος ειρήνης», vid
- Επίθεση αυτοκτονίας με 7 νεκρούς Πακιστανούς στρατιώτες κοντά στο σύνορο με το Αφγανιστάν
- To viral βίντεο τουρίστριας από το Μοναστηράκι: «Δεν δουλεύετε Δευτέρα;» – Έπος οι απαντήσεις
- Γεωργιάδης: Από γκάφα σε γκάφα πηγαίνει ο Α. Τσίπρας
- Τότε θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στην Βουδαπέστη, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Κατάθεση φακέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη δημιουργία διαδρομής για τον πολιτισμό της Ελιάς
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
- Ξεκινά η 7η συμπληρωματική πρόσκληση για το Μητρώο Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
- Κρήτη: Καθημερινές οι ροές αλλοδαπών από τις ακτές της Β. Αφρικής
- Το συγκινητικό «αντίο» του Αλ Πατσίνο στην Νταϊάν Κίτον: «Επηρέασε την πορεία της ζωής μου»